Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ: Και τρίτη μετάλλαξη που μπορεί να επηρεάσει την ανοσοαπόκριση
[Η Ναυτεμπορική]: Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ: Και τρίτη μετάλλαξη που μπορεί να επηρεάσει την ανοσοαπόκριση

[Η Ναυτεμπορική]: Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ: Και τρίτη μετάλλαξη που μπορεί να επηρεάσει την ανοσοαπόκριση

Τις νέες μεταλλάξεις και παραλλαγές του κορωνοϊού καθώς και το πλαίσιο για πιθανό εμβολιασμό ταξιδιωτών εξετάζει μέσω τηλεδιάσκεψης εδώ και δυο ώρες, η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για την διαχείριση του Covid 19 που συγκλήθηκε για 6η φορά από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ βάσει του Διεθνούς Κανονισμού Υγείας .

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, βρίσκονται οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού που κυκλοφορούν σήμερα στον κόσμο.

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος και το νοτιοαφρικανικό, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα μεταδοτικά, εξαπλώνονται: ο αριθμός των χωρών και των εδαφών όπου έχει εντοπιστεί πλέον το νέο στέλεχος του κοροναϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη νότια Αγγλία ανέρχεται σε 50, ενώ αυτών στις οποίες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική σε 20, υπολογίζει ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο οι αριθμοί αυτοί υπολείπονται μάλλον των πραγματικών.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει και για την ανακάλυψη ενός τρίτου στελέχους στην Αμαζονία της Βραζιλίας, που εντοπίστηκε σε τέσσερις ταξιδιώτες στην Ιαπωνία.

Αυτή η μετάλλαξη θα μπορούσε να επηρεάσει την ανοσοαπόκριση και θα πρέπει να μελετηθεί πιο πολύ εις βάθος, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στην ίδια συνεδρίαση η επιτροπή του Π.Ο.Υ θα επανεξετάσει την παγκόσμια κατάσταση της πανδημίας και όσον αφορά στα ταξίδια και θα διατυπώσει στην συνέχεια συστάσεις στις χώρες ώστε να ανταποκριθούν στην πανδημία.

Ο ρόλος της επιτροπής είναι να παρέχει συμβουλές για τη δημόσια υγεία ή να προτείνει επίσημες προσωρινές συστάσεις, ανάλογα με την περίπτωση στον Γενικό Διευθυντή, ο οποίος λαμβάνει την τελική απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!