Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Κολλημένη στην τροχιά της Fed
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Κολλημένη στην τροχιά της Fed

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Κολλημένη στην τροχιά της Fed

Οι ιθύνοντες της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη καλούνται αυτή την εβδομάδα να καθορίσουν τη δική τους στρατηγική, με στόχο την τόνωση της ασθμαίνουσας ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτό θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά των συναδέλφων τους στις ΗΠΑ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, με προεξέχουσα την Κριστίν Λαγκάρντ, είναι να αναγκασμένο όχι μόνο να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυναμική του ευρώ (σ.σ. υψηλό δύο ετών), αλλά και την αλλαγή στάση ς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Κι αυτό, διότι ο Τζέρομ Πάουελ (σ.σ. επικεφαλής της Fed) έστειλε προσφάτως μήνυμα διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων και αύξησης του πληθωρισμού, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο αντίκτυπος των αμερικανικών επιλογών στην ατζέντα της ΕΚΤ αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης παραμένει προσκολλημένη στην τροχιά της Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένης της συσχέτισης των επιλογών των δύο κεντρικών τραπεζών, οι αναλυτές θεωρούν ότι στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΚΤ (10 Σεπτεμβρίου), οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες αναμένεται να διατηρήσουν τα χαμηλά επιτόκια, τα οποία σήμερα βρίσκονται στο 0% (βασικό επιτόκιο), στο 0,25% (επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης) και στο -0,50% (επιτόκιο καταθέσεων).

σχολιάζουν στο Bloomberg κορυφαίοι αναλυτές.

Το μήνυμα της Fed

Στο μεταξύ, μιλώντας στο NPR, ο επικεφαλής της Fed έστειλε μήνυμα διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων για αρκετό διάστημα ακόμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!