Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Σε άνοδο τα ομόλογα καθώς υπερισχύουν τα «περιστέρια»           
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Σε άνοδο τα ομόλογα καθώς υπερισχύουν τα «περιστέρια»           

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Σε άνοδο τα ομόλογα καθώς υπερισχύουν τα «περιστέρια»           

Όταν «υπερισχύουν τα περιστέρια» στην ΕυρωπαϊκήΚεντρικήΤράπεζα, η αγορά ομολόγων ανταποκρίνεται θετικά. Την εβδομάδα που μας πέρασε, κοινή συνισταμένη στις δηλώσεις που έκαναν αρκετοί αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας, ήταν αυτή της διατήρησης του ρυθμού παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων. Με άλλα λόγια, δηλαδή, να συνεχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα μέσω του προγράμματος της πανδημίας ΡΕΡΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή για τη συνέχιση της υφιστάμενης πολιτικής, κόντρα στα λεγόμενα «γεράκια» που επιθυμούν να ξεκινήσει ταχύτερα η απόσυρση των έκτακτων νομισματικών μέτρων, την έδωσε η ίδια η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ . Η πρόεδρος της ΕΚΤ την προηγούμενη Παρασκευή υπογράμμισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς προκειμένου ν΄ανοίξει η συζήτηση για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της πανδημίας. Του περίφημου PEPP με προϋπολογισμό 1,85 τρισ. ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα, αλλά και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Φίλιπ Λέιν.

Η συντονισμένη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις των ομολόγων, να περιοριστεί το περιθώριο των ομολόγων του Νότου έναντι των γερμανικών. Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ιταλία η δημοπρασία 10ετών ομολόγων ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 10 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!