Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο άνθρωπος που «νίκησε» τον Ερντογάν, στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο άνθρωπος που «νίκησε» τον Ερντογάν, στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο άνθρωπος που «νίκησε» τον Ερντογάν, στην Αθήνα

Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χωνέψει πως έχασε τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη από πολιτικούς του αντίπαλου κεμαλικού Ρεπουμπλικού Λαϊκού Κόμματος, οποίοι μάλιστα προηγούνται σε δημοτικότητα.

Ένας από αυτούς είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που αψήφησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ιούνιο του 2019 αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και κέρδισε πανηγυρικά τον εκλεκτό του Τούρκου προέδρου, μέσα στο ίδιο του το σπίτι την Κωνσταντινούπολη μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας.

Ο Ερντογάν δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει το γενονός ότι ο Ιμάμογλου πήρε το δήμο από το AKP. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 το AKP είχε κερδίσει παντού στη χώρα εκτός από τους μεγάλους δήμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης. Ο Ερντογάν ακύρωσε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και διεξήχθησαν ακόμα μια φορά. Και πάλι έχασε. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η ακύρωση των δημοτικών εκλογών τότε έβλαψε τον Ερντογάν πολιτικά.

Σε κάθε ευκαιρία ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να επιβληθεί και να αμφισβητήσει οποιαδήποτε απόφαση του Δημάρχου, και να επινοήσει ατοπήματα, όπως εξύβριση αξιωματούχων, ακόμα και για τον τρόπο που περπατάει όταν επισκέπτεται τάφους.«Έχουμε να κάνουμε με τέτοια ανικανότητα που δεν μπορούν (αυτοί οι Δήμαρχοι) να εκπληρώσουν ούτε τις βασικές δημοτικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!