Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκπληκτική εικόνα από την καρδιά του γαλαξία μας
[Η Ναυτεμπορική]: Εκπληκτική εικόνα από την καρδιά του γαλαξία μας

[Η Ναυτεμπορική]: Εκπληκτική εικόνα από την καρδιά του γαλαξία μας

H NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια πραγματικά εκπληκτική εικόνα από αυτό που οι ειδικοί ονόμασαν «σούπερ ενεργητικό κέντρο της πόλης» αναφερόμενοι στο κέντρο του γαλαξία μας που μοιάζει το ίδιο… πολύβουο και με έντονη δραστηριότητα κάθε είδους όπως είναι τα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Η εικόνα συνθέτει δεδομένα από 370 παρατηρήσεις που έχει κάνει τα τελευταία 20 χρόνια το διαστημικό τηλεσκόπιο που ανιχνεύει τις ακτίνες Χ που εκλύονται των πιο βίαιων κοσμικών φαινομένων αλλά και από κοσμικά φαινόμενα για τα οποία οι επιστήμονες θεωρούν «παράξενα» ή μυστηριώδη. Για την εικόνα χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεδομένα ενός ραδιοτηλεσκοπίου στην Νότιο Αφρική.

«Κάθε γαλαξίας είναι σαν ένα οικοσύστημα. Γνωρίζουμε ότι το κέντρο των γαλαξιών είναι η περιοχή όπου υπάρχει η μεγαλύτερη δράση και ότι συμβαίνει εκεί παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γαλαξιών. Εργαστήκαμε ένα χρόνο από τα σπίτια μας στην διάρκεια της πανδημίας για να φτιάξουμε αυτή την εικόνα. Σε αυτή την βλέπουμε το βίαιο ή ενεργητικό αν προτιμάτε οικοσύστημα του κέντρου του γαλαξία μας. Υπάρχουν πολλά κατάλοιπα εκρήξεων σουπερνόβα, μαύρες τρύπες και άστρα νετρονίου» αναφέρει ο Ντάνιελ Γουάνγκ, αστρονόμος του Πανεπιστημίου Amherst στην Μασαχουσέτη και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η παρατήρηση του κέντρου του γαλαξία μας είναι πολύ δύσκολη επειδή υπάρχει ένα πυκνό πέπλο κοσμικής σκόνης και αερίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!