Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Δια ζώσης μαθήματα, εργαστήρια, πρακτική – Πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Δια ζώσης μαθήματα, εργαστήρια, πρακτική – Πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Δια ζώσης μαθήματα, εργαστήρια, πρακτική – Πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες

Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές ασκήσεις, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων, ανακοίνωσε την Πέμπτη, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών της, η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά και τη συνεδρίασή της στις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου Covid-19, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι υπεύθυνοι αυτοί θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής.

Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές, στις γραμματείες και σε όλες τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), καθώς και σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα αντιγόνου για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Το ΕΚΠΑ προτρέπει τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Ιδρύματος να εμβολιασθούν, καθώς «επιστημονικά έχει τεκμηριωθεί η προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!