Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκλεβαν τσάντες και χειραποσκευές από επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»
[Η Ναυτεμπορική]: Έκλεβαν τσάντες και χειραποσκευές από επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»

[Η Ναυτεμπορική]: Έκλεβαν τσάντες και χειραποσκευές από επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σπείρα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από επιβάτες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Την Πέμπτη συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο αεροδρόμιο δύο μέλη της, αλλοδαποί ηλικίας 46 και 38 ετών, που διέπραξαν κλοπή σε βάρος επιβάτιδας και οι οποίοι είχαν τεθεί σε διακριτική επιτήρηση από αστυνομικούς. Ο 46χρονος αφαίρεσε την τσάντα κι ο 38χρονος τον ανέμενε κοντά σε αυτοκίνητο σε ετοιμότητα για τη διαφυγή τους.

Μετά από αναζητήσεις, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Παρασκευή στην Αθήνα, συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 30 και 40 ετών και μία 21χρονη Ελληνίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες κλοπές καθώς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις 13 Αυγούστου, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρώντας τσάντες και χειραποσκευές από τροχήλατα καρότσια μεταφοράς αποσκευών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο τρόπος δράσης τους ήταν μεθοδικά σχεδιασμένος και οργανωμένος. Βασική προϋπόθεση για να ενεργήσουν αποτελούσε η απόσπαση της προσοχής του υποψήφιου θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών από τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε ο 46χρονος να δράσει με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ευκολία.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους: ο 46χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος και ο δράστης των κλοπών επιδεικνύοντας δεξιοτεχνία, αφού προσέγγιζε και άρπαζε τις τσάντες και τις χειραποσκευές χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!