Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση για επίσπευση της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού
[Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση για επίσπευση της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού

[Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση για επίσπευση της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού

Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr

Έντονη κινητοποίηση καταγράφεται από την πλευρά των μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών στην Ε.Ε. για την έγκαιρη εισαγωγή των ευρωπαϊκών πράσινων ψηφιακών πιστοποιητικών που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της κοινοτικής επικράτειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ευρωπαϊκής επικαιρότητας, Brussels Times, πάνω από 60 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. έκαναν έκκληση στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών προκειμένου να εφαρμόσουν γρήγορα το ψηφιακό πιστοποιητικό για ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η έκκληση έγινε λίγες ώρες μετά την υιοθέτηση και από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής του πιστοποιητικού. Οι οργανισμοί αυτοί, που έχουν συνασπιστεί σε μία συμμαχία Ευρωπαϊκού Μανιφέστου για τον Τουρισμό, εκφράζουν την ελπίδα ότι το πιστοποιητικό θα εφαρμοστεί πριν από τον Ιούλιο προκειμένου να υποστηρίξει την έγκαιρη επανεκκίνηση του τομέα για τη «ζωτική καλοκαιρινή περίοδο».

«Η πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα βήμα προς την επαναλειτουργία της Ζώνης Schengen και την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ε.Ε.», ανέφεραν οι εν λόγω οργανισμοί σε σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από την έκκληση προς τα κράτη-μέλη να «εφαρμόσουν επειγόντως το Πιστοποιητικό», ο τομέας ταξιδίων ζήτησε «να μην επιβάλουν πρόσθετες ταξιδιωτικές απαιτήσεις (αρνητικό τεστ ή καραντίνα) για τους κατόχους πιστοποιητικού, εάν η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται. Τόνισαν επίσης ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα υπονομεύσει τις πιθανότητες επιτυχούς ανάκαμψης, καθώς η ανθεκτικότητα του τουριστικού κλάδου βρίσκεται στα όριά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!