Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκε η πρώτη βεβαίωση παραγωγού ΑΠΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκε η πρώτη βεβαίωση παραγωγού ΑΠΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκε η πρώτη βεβαίωση παραγωγού ΑΠΕ

Το κτίριο των γραφείων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Σάρκα και οστά λαμβάνει η μεταρρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην κατεύθυνση της απλοποίησης της αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ από τη Βεβαίωση Παραγωγού.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε την περασμένη Δευτέρα στην έκδοση της πρώτης Βεβαίωσης Παραγωγού ΑΠΕ, εφαρμόζοντας το νόμο 4685 / 2020 με τον οποίο απλουστεύθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία μόνο για την έκδοση της άδειας παραγωγής διαρκούσε 1,5 – 2 χρόνια ενώ η αίτηση για τη βεβαίωση που εκδόθηκε προχθές 22 Ιουνίου, υπεβλήθη 18 ημέρες νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου. Στόχος του ΥΠΕΝ, όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είναι η μείωση του συνολικού διαστήματος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης στα δυο χρόνια, από επτά χρόνια που ήταν-κατά μέσο όρο – με το προηγούμενο καθεστώς.

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης έργων ΑΠΕ δείχνει κιόλας τα πρώτα δείγματα γραφής του. Ο στόχος του υπουργείου για άρση των διοικητικών αγκυλώσεων, ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, προσέλκυση επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια και δημιουργία θέσεων εργασίας περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Προχωράμε στην εφαρμογή ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου για το καλό του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας», δήλωσε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!