Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκδοση ομολογιών 250 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Τιτάν
[Η Ναυτεμπορική]: Έκδοση ομολογιών 250 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Τιτάν

[Η Ναυτεμπορική]: Έκδοση ομολογιών 250 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Τιτάν

Πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους εγγυημένων ομολογιών λήξης Ιουνίου 2021 και αναγγελία πρόθεσης έκδοσης νέων ομολογιών 250.000.000 ευρώ κατέθεσε η Titan Global Finance, θυγατρική της Titan Cement International S.A. Η πρόταση με τοκομερίδιο 3,5%, με λήξη τον Ιούνιο του 2021, συνολικού ποσού έκδοσης 300.000.000 ευρώ και τρέχοντος υπολοίπου 287.800.000 ευρώ και αφορά την εξαγορά του συνόλου ή μέρους των υφιστάμενων ομολογιών τους έναντι μετρητών.

Η πρόταση προβλέπει την καταβολή τοις μετρητοίς προς τους κατόχους υφιστάμενων ομολογιών ποσού 1.016 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφιστάμενων ομολογιών πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας καταβολής, η οποία αναμένεται να είναι η περί την 9η Ιουλίου 2020.

Η εξαγορά τυχόν υφιστάμενων ομολογιών εξαρτάται από την εκπλήρωση ή παραίτηση από τον προσφέροντα ενός όρου χρηματοδότησης, δηλαδή της επιτυχούς έκδοσης και προσφοράς νέων ομολογιών σε ευρώ, με στόχο ένα συνολικό ποσό κεφαλαίου της τάξης των 250.000.000 ευρώ και με λήξη σε επτά έτη. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την εξαγορά υφιστάμενων ομολογιών και για την εξυπηρέτηση γενικών εταιρικών σκοπών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού.

Οι όροι

Οι νέες ομολογίες θα φέρουν την ανεπιφύλακτη και ανέκκλητη εγγύηση της Titan Cement International S.A.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!