Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αίγυπτος: Έντονο το ενδιαφέρον για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα και την Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Αίγυπτος: Έντονο το ενδιαφέρον  για το έργο  ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα και την Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Αίγυπτος: Έντονο το ενδιαφέρον για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα και την Κύπρο

Το έντονο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την ολοκλήρωση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα και την Κύπρο και στη συνέχεια με την υπόλοιπη Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Μοχάμεντ Σάκερ, υποδεχόμενος τον Κύπριο πρέσβη στο Κάιρο, Όμηρο Μαυρομάτη.

Όπως αναφέρει και ο τοπικός Τύπος, ο Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για το εν λόγω έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης και για το γεγονός ότι η Αίγυπτος καθίσταται ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη, αλλά και τις αραβικές και αφρικανικές χώρες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μαυρομάτης υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης και περαιτέρω ενίσχυσής των σχέσεων των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της κυπριακής κυβέρνησης για το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!