Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αιγυπτιακές μούμιες αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους, με τη βοήθεια αρχαίου DNA
[Η Ναυτεμπορική]: Αιγυπτιακές μούμιες αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους, με τη βοήθεια αρχαίου DNA

[Η Ναυτεμπορική]: Αιγυπτιακές μούμιες αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους, με τη βοήθεια αρχαίου DNA

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναδημιούργησαν τα πρόσωπα τριών ανδρών που έζησαν στην αρχαία Αίγυπτο, πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Οι ψηφιακές αναπαραστάσεις απεικονίζουν τους άνδρες σε ηλικία 25 ετών, με βάση τα δεδομένα DNA που εξήχθησαν από τα μουμιοποιημένα λείψανά τους.

Οι μούμιες προέρχονταν από το Abusir el-Meleq, μια αρχαία αιγυπτιακή πόλη σε μια πεδιάδα στα νότια του Καΐρου, και θάφτηκαν μεταξύ του 1380 π.Χ. και του 425 μ.Χ. Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Επιστήμη της Ανθρώπινης Ιστορίας, στη Γερμανία, ανέλυσαν την αλληλουχία του DNA των μουμιών, το 2017. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχής ανακατασκευή του γονιδιώματος μιας αρχαίας αιγυπτιακής μούμιας.

Τώρα, οι ερευνητές της Parabon NanoLabs -εταιρείας τεχνολογίας DNA στη Βιρτζίνια, χρησιμοποίησαν αυτά τα γενετικά δεδομένα για να δημιουργήσουν τρισδιάστατα μοντέλα των προσώπων των μουμιών μέσω μιας διαδικασίας -forensic DNA phenotyping, που χρησιμοποιεί τη γενετική ανάλυση για να προβλέψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και άλλες πτυχές της φυσικής εμφάνισης ενός ατόμου.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που εκτελείται ολοκληρωμένη φαινοτυπική ανάλυση DNA σε ανθρώπινο DNA αυτής της ηλικίας», ανέφεραν εκπρόσωποι της Parabon, σε ανακοίνωσή τους.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που ονομάζεται Snapshot για να προβλέψουν την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος και τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ανδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!