Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης για τα αναδρομικά
[Η Ναυτεμπορική]: Έφτασε η ώρα της τελικής  κρίσης για τα αναδρομικά

[Η Ναυτεμπορική]: Έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης για τα αναδρομικά

Του Βασίλη Αγγελόπουλου
vaggelopoulos@naftemporiki.gr

Κρίσιμο τριήμερο είναι αυτό που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή αναφορικά με τις διεκδικήσεις και τα αναδρομικά από περικοπές συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Η αρχή γίνεται εντός της ημέρας με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα κρίνει -πιθανότατα οριστικά- την τύχη των διεκδικήσεων για τα αναδρομικά περίπου 300.000 συνταξιούχων. Η συνέχεια θα δοθεί εκτός απροόπτου μεθαύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, με το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ανώτατο δικαστήριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση μετά τις θερινές διακοπές και υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα η απόφασή του για την τύχη των αναδρομικών που διεκδικούνται από περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Οι διεκδικήσεις περίπου 300.000 συνταξιούχων
Ας δούμε πιο αναλυτικά τι διεκδικούν οι συνταξιούχοι:
Δημόσιος Τομέας – Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι διεκδικήσεις 300.000 συνταξιούχων κοστολογούνται περίπου στα 2 δισ. ευρώ και αφορούν τρία διαφορετικά επίπεδα:
1. Το σκέλος της χρονικής περιόδου χορήγησης αναδρομικών. Πέρυσι τον Οκτώβριο η Πολιτεία έδωσε αναδρομικά ποσά σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους μόνο για 11 μήνες (Ιούνιος 2015, όταν είχε εκδοθεί η πρώτη δικαστική απόφαση, έως Μάιος 2016, όταν τέθηκε σε ισχύ ο «νόμος Κατρούγκαλου»). Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να λάβουν αναδρομικά ποσά από το 2015 έως το τέλος του 2018, δηλαδή για 36 μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!