Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εύκολη αποθήκευση το πλεονέκτημα πιθανού εμβολίου της Curevac
[Η Ναυτεμπορική]: Εύκολη αποθήκευση το πλεονέκτημα πιθανού εμβολίου της Curevac

[Η Ναυτεμπορική]: Εύκολη αποθήκευση το πλεονέκτημα πιθανού εμβολίου της Curevac

Επί μήνες μπορεί να αποθηκευτεί, σε θερμοκρασία ψυγείου, το εμβόλιο που αναπτύσσει εναντίον της πανδημίας η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Curevac, σύμφωνα με τον επικεφαλής παραγωγής Φλόριαν φον ντερ Μιούλμπε.

Το δραστικό συστατικό του παραμένει σταθερό σε θερμοκρασία πέντε βαθμών για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε η Curevac, επικαλούμενη δική της σειρά δοκιμών. Επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί έως και 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Η εταιρεία δηλώνει «πεπεισμένη» ότι εάν επιτύχει το υποψήφιο εμβόλιο της, θα μπορούσε να διανεμηθεί και να χορηγηθεί στα πλαίσια της συνήθους «τυπικής αποθήκευσης εμβολίων σε θερμοκρασία ψυγείου». Αυτό θα μείωνε σημαντικά το κόστος εφοδιασμού σε μελλοντικούς εμβολιασμούς.

  • Τα στοιχεία που μετριάζουν τον αρχικό ενθουσιασμό για το εμβόλιο της Pfizer

Μερικά από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσονται επί του παρόντος πρέπει να αποθηκευτούν σε συνθήκες βαθείας καταταψύξεως. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και το πολλά υποσχόμενο δραστικό συστατικό της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Biontech και της αμερικανικής Pfizer. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αυτών των εταιρειών, το δραστικό τους συστατικό διατηρείται μόνο πέντε ημέρες σε θερμοκρασία ψυγείου. Για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους πρέπει να αποθηκευτεί στους -70 βαθμούς, γεγονός που καθιστά τον εφοδιασμό του πιο περίπλοκο, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές φαρμακαποθήκες αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα διατήρησης μεγάλων ποσοτήτων υπό τις απαιτούμενες συνθήκες βαθείας καταταψύξεως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!