Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έφυγε από την ζωή ο τραπεζίτης και πρόεδρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γ. Αρώνης
[Η Ναυτεμπορική]: Έφυγε από την ζωή ο τραπεζίτης και πρόεδρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γ. Αρώνης

[Η Ναυτεμπορική]: Έφυγε από την ζωή ο τραπεζίτης και πρόεδρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γ. Αρώνης

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 64 ετών οο γνωστός τραπεζίτης Γιώργος Αρώνης και εδώ και ένα χρόνο πρόεδρος ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ανηκε στη γενιά των στελεχών που πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση της τραπεζικής αγοράς και στην ανάπτυξη του κλάδου τη δεκαετία του 2000.

Ο Γιώργος Αρώνης ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, ενώ το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής λιανικής τραπεζικής.

Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank και ήταν αυτός που ανέλαβε την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τραπεζικής λιανικής.

Εξελίχθηκε γρήγορα και το 2008 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής ενώ το 2017, στο πλαίσιο της σημαντικής διοικητικής αναδόμησης της Alpha Bank ορίστηκε αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ωστόσο τον Νοέμβριο λίγο πριν την εκλογή του νέου επικεφαλής της τράπεζας απέσυρε την υποψηφιότητά του, καθώς όπως ανέφερε τότε σε επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.«Η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν 6-5 ή και 7-4 και δεδομένης της ανάγκης για ενότητα στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα»

Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα.

Το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε σε μία δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο των αερομεταφορών, λόγω της πανδημίας, τη θέση του προέδρου στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!