Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έφερναν λατινοαμερικάνικη κοκαΐνη μέσω Ολλανδίας – Σε κρύπτες 28 κιλά
[Η Ναυτεμπορική]: Έφερναν λατινοαμερικάνικη κοκαΐνη μέσω Ολλανδίας –  Σε κρύπτες 28 κιλά

[Η Ναυτεμπορική]: Έφερναν λατινοαμερικάνικη κοκαΐνη μέσω Ολλανδίας – Σε κρύπτες 28 κιλά

Πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας από τη Λατινική Αμερική, κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες στην Αθήνα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη αυτοκινήτου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τη σύλληψη δύο Ελλήνων, μελών διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στην Ευρώπη μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους προηγήθηκε κατάλληλη διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού «προφίλ» (profiling), ενώ πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εισαγωγή και μεταφορά από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στην Ελλάδα.

Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο ένας δράστης να μεταφέρει για λογαριασμό του άλλου επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στα κάτω και πλαϊνά μέρη αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, 24 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 28 κιλών και 35 γραμμαρίων.

Οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ το λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν άλλοι δύο άντρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, για τους οποίους η εμπλοκή τους στην υπόθεση εξετάζεται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 κιλά και 35 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, περίστροφο, 26 φυσίγγια, 550 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 12 κινητά τηλέφωνα.

Από την μεθοδολογία δράσης και τον τρόπο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών προκύπτει η επαγγελματική τους κατάρτιση στη διακίνηση ναρκωτικών, με τα προσδοκώμενα κέρδη μόνο από την κατασχεθείσα ποσότητα να ξεπερνούν το (1.200.000) ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!