Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ευχαριστώ» Ν. Δένδια στους φιλέλληνες «που μας βοήθησαν να επιτύχουμε την ελευθερία μας»
[Η Ναυτεμπορική]: «Ευχαριστώ» Ν. Δένδια στους φιλέλληνες «που μας βοήθησαν να επιτύχουμε την ελευθερία μας»

[Η Ναυτεμπορική]: «Ευχαριστώ» Ν. Δένδια στους φιλέλληνες «που μας βοήθησαν να επιτύχουμε την ελευθερία μας»

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβυής Αγκίλα Σάλεχ, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ο φιλελληνισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, το οποίο δεν μπορεί ποτέ να λησμονηθεί, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον χαιρετισμό του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στα εγκαίνια του Μουσείου Φιλελληνισμού και την τελετή απονομής του Μεταλλίου Lord Byron σε απογόνους Φιλελλήνων.

Υπογράμμισε, επίσης, πως απόψε τιμούμε τις θυσίες και το πάθος όλων αυτών των ανθρώπων που μας βοήθησαν να επιτύχουμε την ελευθερία μας, και με αφορμή τη διακοσιοστή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ευχαρίστησε όλους τους Φιλέλληνες. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η πρόοδος και τα επιτεύγματα της Ελλάδας αυτά τα 200 χρόνια είναι απόδειξη ότι οι θυσίες τους δεν ήταν μάταιες.

Αναφερόμενος στα αποψινά εγκαίνια του Μουσείου, είπε πως είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα και σημείωσε πως πραγματοποιήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Εταιρείας Ελληνισμού και Φιλελληνισμού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή της στην τεκμηρίωση της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης.

Απευθυνόμενος στους απογόνους Φιλελλήνων που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός αποτίουν φόρο τιμής με ταπεινότητα και βαθιά ευγνωμοσύνη σε όσους ήρθαν: από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα γερμανικά κράτη της εποχής, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, ακόμη και από μέρη μακριά από την Ευρώπη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Αϊτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!