Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Συστηματική παραβίαση των ορίων εκπομπών διοξειδίου του αζώτου από τη Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Συστηματική παραβίαση των ορίων εκπομπών διοξειδίου του αζώτου από τη Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Συστηματική παραβίαση των ορίων εκπομπών διοξειδίου του αζώτου από τη Γερμανία

Φωτογραφία αρχείου

Η Γερμανία παραβίαζε συστηματικά τα όρια της ΕΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση, δήλωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη, σε μια απόφαση που θα μπορούσε φέρει τη χώρα ενώπιον οικονομικών κυρώσεων εάν δεν βελτιώσει τις εκπομπές αερίων τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά παραμένει ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία της ηπείρου. Η παρατεταμένη έκθεση σε μολυσμένο αέρα μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, πνευμονική νόσο και καρκίνο.

Το δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε ότι από το 2010 έως το 2016, η Γερμανία παραβίαζε τα ετήσια όρια ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου (NO2) της ΕΕ σε 26 ζώνες, μεταξύ των οποίων το Βερολίνο, η Στουτγκάρδη, το Μόναχο, η Κολωνία και το Ντίσελντορφ. Η Στουτγκάρδη και η Περιοχή Ρήνου-Μάιν υπερέβησαν επίσης τα ωριαία όρια NO2 κατά την περίοδο, ανέφερε.

Συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση, το δικαστήριο έκρινε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανόνες ποιότητας της ΕΕ για την ατμόσφαιρα. Η Γερμανία πρέπει τώρα να συμμορφωθεί ή να αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικές κυρώσεις.

Ωστόσο, από το 2016, οι περισσότερες ενδιαφερόμενες περιοχές έχουν περιορίσει τη ρύπανση ΝΟ2 για να συμμορφωθούν με τα όρια της ΕΕ, με τη μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα και τοπικά μέτρα όπως απαγορεύσεις οδήγησης, όρια ταχύτητας και μετάβαση σε λεωφορεία χαμηλών εκπομπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!