Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Ποιοι διεκδικούν την έδρα της αρχής για την πάταξη του «μαύρου» χρήματος
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Ποιοι διεκδικούν την έδρα της αρχής για την πάταξη του «μαύρου» χρήματος

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Ποιοι διεκδικούν την έδρα της αρχής για την πάταξη του «μαύρου» χρήματος

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που ετοιμάζονται να υποβάλλουν προτάσεις για το νέο ευρωπαϊκό όργανο που θα ασχολείται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως αναφέρει το Politico επικαλούμενο αξιωματούχους των χωρών.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται και τρεις μικρότεροι, η Λετονία, η Λιθουανία και η Αυστρία.

Οι χώρες συναγωνίζονται για να φιλοξενήσουν το νέο όργανο της ΕΕ που θα συσταθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και θα ξεκινήσει την άμεση εποπτεία έως το 2026.

Αξιωματούχοι από κάθε χώρα επιβεβαίωσαν τις προγραμματισμένες υποψηφιότητές τους για τ όργανο .

Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα που ανακοίνωσε δημόσια ότι θέλει το όργανο να στεγάζεται στη Φρανκφούρτη. «Υπήρχαν πολλές δραστηριότητες που ενισχύουν τη Γερμανία και τη Φρανκφούρτη ως τραπεζικό κέντρο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και υποφήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε τραπεζικό συνέδριο την Πέμπτη. «Θέλουμε να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο υποβάλλοντας αίτηση για το ευρωπαϊκό όργανο για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», είπε.

Οι δηλώσεις του έγινα πριν την απόφαση των εισαγγελέων στη Γερμανία να ερευνήσουν το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο έρευνας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η επιδρομή και οι συνέπειές της θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προσφορά της Γερμανίας, η οποία έρχεται ήδη με σκάνδαλα στις αποσκευές της- από την κατάρρευση της Wirecard μέχρι τη μαζική απάτη διαπραγμάτευσης μετοχών γνωστή ως CumEx.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!