Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Απαιτεί από τον ΠΟΥ περισσότερη κυβερνητική διαφάνεια σχετικά με τις κρίσεις υγείας
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Απαιτεί από τον ΠΟΥ περισσότερη κυβερνητική διαφάνεια σχετικά με τις κρίσεις υγείας

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕ: Απαιτεί από τον ΠΟΥ περισσότερη κυβερνητική διαφάνεια σχετικά με τις κρίσεις υγείας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί περισσότερη διαφάνεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες αναφέρουν τις αναδυόμενες κρίσεις υγείας, σύμφωνα με προσχέδιο πρότασης για τη μεταρρύθμιση του οργανισμού, μετά από τις επικρίσεις για τον αρχικό χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την Κίνα.

Το έγγραφο, το οποίο εκπονήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση μετά από συζητήσεις με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι το τελευταίο στα μακροχρόνια ευρωπαϊκά σχέδια για την αντιμετώπιση των ελλείψεων του ΠΟΥ σχετικά με τη χρηματοδότηση, τη διακυβέρνηση και τις νομικές εξουσίες.

Με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου το έγγραφο το οποίο τέθηκε υπόψιν του Reuters, παροτρύνει τον ΠΟΥ να υιοθετήσει μέτρα που θα αυξήσουν τη «διαφάνεια στην εθνική συμμόρφωση» με τους Διεθνούς Κανονισμούς Υγείας. Αυτά απαιτούν από τα κράτη μέλη του ΠΟΥ να μοιράζονται γρήγορα πληροφορίες σχετικά με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι ήταν πολύ κοντά στην Κίνα κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όταν το Πεκίνο καθυστέρησε να μοιραστεί σημαντικές πληροφορίες για το νέο κορωναϊό – ο οποίος εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν.

Ο Αμερικνανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τον Οργανισμό και θα σταματήσουν τη χρηματοδότησή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!