Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: EasyJet: Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον λιγότερο από το 30% της εταιρείας
[Η Ναυτεμπορική]: EasyJet: Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον λιγότερο από το 30% της εταιρείας

[Η Ναυτεμπορική]: EasyJet: Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον λιγότερο από το 30% της εταιρείας

Λιγότερο από το 30% της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας EasyJet κατέχει η οικογένεια Χατζηιωάννου σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος ίδρυσε την EasyJet και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, έχει επικρίνει τη στρατηγική της εταιρείας. Νωρίτερα φέτος επεδίωξε να απομακρύνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, τον πρόεδρο και άλλους, εκφράζοντας την αντίθεσή του στους χειρισμούς που έκαναν αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η EasyJet άντλησε περίπου 419 εκατ. λίρες μέσω τοποθέτησης μετοχών για να ενισχύσει τα οικονομικά της.

Ως συνέπεια της εν λόγω τοποθέτησης που ανακοινώθηκε στις 24 Ιουνίου, η ομάδα Χατζηιωάννου «δεν κατέχει πλέον το 30% ή επιπλέον του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας», ανέφερε η easyJet.

Ξεχωριστό έγγραφο δείχνει ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει τώρα το 29,99% της EasyJet από περίπου 33% που είχε στην κατοχή της. Το ποσοστό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, αν εγκριθεί το υπό όρους σκέλους της τοποθέτησης μετοχών από τους επενδυτές στις 14 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!