Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΑΔ: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Η επιχειρηματική ηθική ως παράγοντας ανάπτυξης»
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΑΔ: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Η επιχειρηματική ηθική ως παράγοντας ανάπτυξης»

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΑΔ: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων στην Ημερίδα «Η επιχειρηματική ηθική ως παράγοντας ανάπτυξης»

Στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 85η ΔΕΘ με θέμα «Business Integrity: Η Επιχειρηματική Ηθική ως παράγοντας ανάπτυξης» επαγγελματίες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από την υιοθέτηση της επιχειρηματικής ηθικής, μέσω της οποίας είναι δυνατή η πρόληψη και μείωση των φαινομένων διαφθοράς.

Παράλληλα, η αναδείχτηκε ο σημαντικός ρόλος του business integrity ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «Η επιχειρηματική ηθική είναι το Α και το Ω. Η αγορά για να υπάρχει και να λειτουργεί πρέπει να έχει κανόνες, πρέπει να εξασφαλίζει τον ίσο ανταγωνισμό.

Εάν κάποια επιχείρηση δεν έχει επιχειρηματική ηθική παραβιάζοντας τους κανόνες αγοράς, στρεβλώνει την αγορά, καταστρέφει την ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα και τελικά βλάπτει συνολικά την εθνική μας οικονομία. Η επιχειρηματική ηθική δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικής, να κάνουμε το σωστό και να πράττουμε το δίκαιο, είναι και θέμα οικονομίας, χωρίς επιχειρηματική ηθική η οικονομία ενός κράτους ποτέ δεν μπορεί να προοδεύσει πραγματικά.

Βλέπετε ότι τα κράτη που έχουν την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη του πλανήτη είναι κράτη με αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι τηρούνται και αν κάποια επιχείρηση δεν τους τηρήσει, υφίσταται πολύ μεγάλες κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!