Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: E.Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζει τον κ. Γεωργιάδη η ύφεση 15.2 % απορώ τι θα τον προβλημάτιζε
[Η Ναυτεμπορική]: E.Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζει τον κ. Γεωργιάδη η ύφεση 15.2 % απορώ τι θα τον προβλημάτιζε

[Η Ναυτεμπορική]: E.Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζει τον κ. Γεωργιάδη η ύφεση 15.2 % απορώ τι θα τον προβλημάτιζε

Ανακοίνωση στην οποία επικρίνει τον Υπουργείο Ανάπτυξης κο Άδωνι Γεωργιάδη, για πρόσφατη δήλωση του, όπου χαρακτήρισε την ύφεση κατά 15,2% στην ελληνική οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ως« μη σημαντικό ζήτημα γιατί άλλες χώρες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ύφεση», εξέδωσε ο Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στη γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι το 15.2% ύφεση δεν είναι και τόσο κακό, γιατί και άλλες χώρες έχουν μεγάλη ύφεση. Αν δεν προβληματίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης το 15.2% ύφεση, πραγματικά δεν ξέρω τι θα τον προβλημάτιζε. Ταυτόχρονα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι “πάει πολύ να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η ύφεση οφείλεται στην ασκούμενη πολιτική”.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν αρνείται ότι η πανδημία είναι ένας εξωγενής παράγοντας για την χώρα και εξαιρετικά δυσμενής για την οικονομία. Όμως το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να επιλέξει ποια όπλα θα χρησιμοποιήσει και πότε, ποιους θα στηρίξει, ποιες προτεραιότητες θα θέσει. Και το να τα συζητήσει αυτά, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς, πέρα από υποχρέωση της είναι και ζήτημα δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η μείωση του ΑΕΠ κατά 15.2% είναι πρόβλημα σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!