Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: e-ΕΦΚΑ: Έξοδα κηδείας σε 15 ημέρες- Δραστική μείωση εκκρεμών αιτημάτων προηγούμενων ετών
[Η Ναυτεμπορική]: e-ΕΦΚΑ: Έξοδα κηδείας σε 15 ημέρες- Δραστική μείωση εκκρεμών αιτημάτων προηγούμενων ετών

[Η Ναυτεμπορική]: e-ΕΦΚΑ: Έξοδα κηδείας σε 15 ημέρες- Δραστική μείωση εκκρεμών αιτημάτων προηγούμενων ετών

Πληρωμή των εξόδων κηδείας σε 15 ημέρες και δραστική μείωση των εκκρεμών αιτημάτων παροχής εξόδων κηδείας από τον e-ΕΦΚA καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της ψηφιοποίησης της διαδικασίας, αλλά και της οριστικής εκκαθάρισης των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων, που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021, υποβλήθηκαν 39.322 αιτήσεις για παροχή εξόδων κηδείας, εκ των οποίων οι 35.420, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, που είναι προσβάσιμη από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και την επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Κατά το αντίστοιχο τετράμηνο του 2020, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 30.080 (15.080 προς το τ. ΙΚΑ και 15.000 προς τα υπόλοιπα τ. Ταμεία) και έγιναν όλες με επίσκεψη στα φυσικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, καθώς δεν είχε τεθεί, μέχρι τότε, σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία.

«Παρά την αύξηση των νέων αιτημάτων τους τελευταίους μήνες, ο μέσος χρόνος πληρωμής των δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, είναι πλέον 15 ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως, τον Απρίλιο του 2021, εκδόθηκαν 11.213 αποφάσεις, συνολικού ποσού 9,3 εκατ. ευρώ, ενώ, κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2020, τότε που δεν υπήρχε η ηλεκτρονική υπηρεσία, είχαν εκδοθεί μόλις 2.798 αποφάσεις, συνολικού ποσού 2.4 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!