Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δρομοκαϊτειο: Σε μεγάλο κίνδυνο ζωές ασθενών και προσωπικού
[Η Ναυτεμπορική]: Δρομοκαϊτειο: Σε μεγάλο κίνδυνο ζωές ασθενών και προσωπικού

[Η Ναυτεμπορική]: Δρομοκαϊτειο: Σε μεγάλο κίνδυνο ζωές ασθενών και προσωπικού

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Το κτίριο που στεγάζεται ξενώνας ασθενών του Δρομοκαϊτειου νοσοκομείου στα Εξάρχεια πνίγεται από φωτιές και καπνούς κάθε φορά που οι αντιεξουσιαστές τα «σπάνε» στην Αθήνα. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο «».

Στα Εξάρχεια στην οδό Κωλέτη 17 σε ιδιόκτητη πολυκατοικία του Δρομοκαϊτειου, στον 1ο όροφο λειτουργεί ξενώνας και στον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο λειτουργούν διαμερίσματα ασθενών στα πλαίσια της αποϊδρυματοποίησης των. Συνολικά φιλοξενούνται 25 ψυχικά πάσχοντες ασθενείς.

Τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό βιώνουν απίστευτες καταστάσεις κάθε φορά που υπάρχει διαδήλωση αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ακριβώς έξω από τα μπαλκόνια στο δρόμο και πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ, βάζουν φωτιές στην είσοδο, σε αυτοκίνητα ότι βρουν μπροστά τους. Οι φωτιές φτάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των ασθενών. Το κτίριο και τα δωμάτια των ασθενών πνίγονται στους καπνούς.

«» επισημαίνει το Σωματείο. Εκτός των άλλων, οι ασθενείς αναστατώνονται, παθαίνουν κρίσεις πανικού, φοβούνται και επιβαρύνεται η υγεία τους.

Η μοναδική λύση είναι να εγκαταλείψουν τον ξενώνα και να ξανακυλήσουν εντός του Δρομοκαϊτειου. Όμως και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Την προηγούμενη εβδομάδα, πρώην ασθενής, τοξικομανής και γεροδεμένος ο οποίος φυλακίστηκε πολλές φορές, εισέρχεται συνεχώς στα νοσηλευτικά τμήματα με μαχαίρι. Σπάει πόρτες και παράθυρα για να μπει μέσα στα τμήματα μεσάνυχτα. Απειλεί το προσωπικό και τους ασθενείς και τους κλέβει ότι τιμαλφή βρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!