Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη

«Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά» χαρακτήρισε ο Γιάννης Δραγασάκης τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Βαθαίνουν και εδραιώνουν ανισότητες», προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξυπηρετεί συστηματικά τις μικρές και ακριβές «ανάγκες» των λίγων και αγνοεί τις πολύ μεγάλες πραγματικές ανάγκες των πολλών».

«Ποια κοινωνική ανάγκη εξυπηρετεί η απαλλαγή από το φόρο μιας μεταβίβασης ακινήτων, χρήματος ή μετοχών ύψους 800.000 ευρώ; Ποια αντίληψη μακροχρόνιας βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της χώρας εξυπηρετεί η απαλλαγή από φόρους όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «δίνει τα πάντα στους έχοντες, ενώ τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι πολλοί και μη έχοντες».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι «μιας χρήσης». «Άλλα εφαρμόζονταν ήδη, άλλα είχαν εξαγγελθεί νωρίτερα και άλλα λήγουν σε τρεις μήνες. εκτός από δύο “μόνιμα”: την απαλλαγή φόρου για μεταβιβάσεις υψηλής περιουσίας και τη νέα μείωση εταιρικού φόρου».

Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη στο «Κόκκινο 105,5», εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις ανακοινώσεις για την απασχόληση, κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση» με το «πρόγραμμα για όλους τους νέους»: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!