Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δοκιμασία το άνοιγμα των σχολείων- Στόχος οι εμβολιασμοί παιδιών
[Η Ναυτεμπορική]: Δοκιμασία το άνοιγμα των σχολείων- Στόχος οι εμβολιασμοί παιδιών

[Η Ναυτεμπορική]: Δοκιμασία το άνοιγμα των σχολείων- Στόχος οι εμβολιασμοί παιδιών

Πλησιάζει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη χώρα καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία την επόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Η επαναλειτουργία των σχολείων την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα αποσταθεροποιεί το επιδημιολογικό σκηνικό, αποτελεί τη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει να αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό κα, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο προσανατολισμός της κυβέρνησης στρέφεται στον εμβολιασμό των ανηλίκων και την εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί το προηγούμενο διάστημα.

«Βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες, τον εμβολιασμό και τα συχνά τεστ που θα πιστοποιούν την υγειονομική κατάσταση των μαθητών και των δασκάλων που δεν έχουν εμβολιαστεί εκείνη τη στιγμή», είπε ο Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας πως το βασικό κομμάτι από αυτή τη διαδικασία είναι εφόσον όλοι συμφωνούμε πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλη μια χρονιά απουσίας από το σχολείο, «πρέπει να δούμε υπεύθυνα τα μέτρα και να τα εφαρμόζουμε όχι ως μια διάσταση καταναγκασμού».

Στο μεταξύ στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών έδωσε χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης σημείωσε ότι είναι ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα για τα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!