Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΟΕ: Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «κλείνει τ’ αυτιά» στα εύλογα αιτήματα
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΟΕ: Η  ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «κλείνει τ’ αυτιά» στα εύλογα αιτήματα

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΟΕ: Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «κλείνει τ’ αυτιά» στα εύλογα αιτήματα

Κλείσιμο των σχολείων, ομολογία αποτυχίας των μέτρων Υ.ΠΑΙ.Θ. και κυβέρνησης, καθώς και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικούς δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η δεύτερη φορά που το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας (πλην των μονάδων Ειδικής Αγωγής που, ορθά, παραμένουν ανοικτά αλλά δίχως καμία απολύτως στήριξη και υγειονομική μέριμνα), όπως αναφέρει, έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πρώτη, της περασμένης άνοιξης. Κοινός τόπος είναι ο αγώνας που δίνεται από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους να ανταποκριθούν σε μια εξαιρετικά δύσκολη και εκπαιδευτικά καθημερινότητα δίχως την απαραίτητη στήριξη από την πλευρά της πολιτείας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όχι μόνο απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας αλλά δοκιμάζεται και η αντοχή της κοινωνίας μας, συμπληρώνει.

«Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνουμε, για μια ακόμη φορά, αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργάζονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας στην εξασφάλιση πολύτιμων αγαθών όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια και η επάρκεια σε βασικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους, προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μέσα σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που ήταν και είναι εγκαταλειμμένο, θύμα των πολιτικών αυτών που με πρόσχημα την κρίση υποστελέχωσαν και υποχρηματοδότησαν τις δημόσιες δομές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και που σε όλο το χρονικό διάστημα της ύφεσης της πανδημίας δεν στηρίχτηκε και δεν ενισχύθηκε από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει κάτω από το αφόρητο βάρος των χιλιάδων περιστατικών με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο», τονίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!