Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: DNV: Η ζήτηση πετρελαίου ίσως δεν επιστρέψει ποτέ ξανά στα επίπεδα του 2019
[Η Ναυτεμπορική]: DNV: Η ζήτηση πετρελαίου ίσως δεν επιστρέψει ποτέ ξανά στα επίπεδα του 2019

[Η Ναυτεμπορική]: DNV: Η ζήτηση πετρελαίου ίσως δεν επιστρέψει ποτέ ξανά στα επίπεδα του 2019

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου- και πιθανότατα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα- έφτασαν στην κορύφωσή τους το 2019, εκτιμά η DNV GL, εκ των κορυφαίων συμβουλευτικών εταιρειών στον κλάδο ενέργειας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και εάν ανακάμψει από την εφετινή βουτιά η κατανάλωση πετρελαίου δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στα περσινά επίπεδα.

Δεν είναι βεβαίως μόνο η πανδημία, που αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας, και οι ασθενείς ρυθμοί της παγκόσμιας ανάπτυξης, που θα συμβάλλουν σε αυτό, αλλά και η στροφή ολόκληρου του πλανήτη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και «πράσινες», καθαρές τεχνολογίες. Η τελευταία ανεβάζει συνεχώς ταχύτητα, καθώς όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις ζοφερές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία το 2050 η παγκόσμια χρήση ενέργειας θα είναι 8% χαμηλότερη σε σχέση με την προ πανδημίας πρόβλεψη. «Οι συμπεριφορικές αλλαγές διαρκείας στα ταξίδια, στις μετακινήσεις, στον τρόπο εργασίας, θα περιορίσουν περαιτέρω την ενεργειακή χρήση και τη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα από τον κλάδο μεταφορών, όπως και από τις βιομηχανίες σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα» εξηγεί η DNV σε έκθεσή της για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Αν και περιμένουμε η ζήτηση πετρελαίου να ανακάμψει την επόμενη χρονιά, μετά την εφετινή της πτώση, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψει ποτέ στα επίπεδα που είδαμε το 2019» προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!