Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Θεμελιώδης κίνδυνος η κλιματική αλλαγή
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Θεμελιώδης κίνδυνος η κλιματική αλλαγή

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Θεμελιώδης κίνδυνος η κλιματική αλλαγή

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως θεμελιώδη κίνδυνο για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε η επικεφαλής του τη Δευτέρα, χαρτογραφώντας τα σχέδια του ΔΝΤ για να επικεντρωθούν οι επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες που θα ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλγή ότι η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα μπορούσε να επεκταθεί κατά 0,7% τα επόμενα 15 χρόνια και εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν οι τιμές του άνθρακα αυξάνονταν σταθερά και οι επενδύσεις επεκτείνονταν σε πράσινες υποδομές.

«Βλέπουμε το κλίμα ως θεμελιώδη κίνδυνο για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θεωρούμε τη δράση για το κλίμα ως ευκαιρία να αναζωογονήσουμε την ανάπτυξη, ειδικά μετά την πανδημία, και να δημιουργήσουμε νέες πράσινες θέσεις εργασίας», δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα.

Είπε ότι το ΔΝΤ αναλαμβάνει δράση σε τέσσερις τομείς για να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια νέα οικονομία χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και ανθεκτική στο κλίμα.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι το Ταμείο θα εγκαινιάσει έναν νέο «Πίνακα ελέγχου αλλαγής του κλίματος» φέτος για να παρακολουθεί τον οικονομικό αντίκτυπο των κλιματικών κινδύνων και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον μετριασμό τους, ένα βασικό βήμα για τη διασφάλιση της απαραίτητης αλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!