Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η διεθνής συνεργασία κατά του κορωνοϊού θα αποφέρει 9 τρισ. δολάρια έως το 2025
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η διεθνής συνεργασία κατά του κορωνοϊού θα αποφέρει 9 τρισ. δολάρια έως το 2025

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η διεθνής συνεργασία κατά του κορωνοϊού θα αποφέρει 9 τρισ. δολάρια έως το 2025

Η ισχυρή διεθνής συνεργασία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να επιταχύνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και να προσθέσει 9 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο εισόδημα έως το 2025, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντηση της διευθύνουσας επιτροπής του ΔΝΤ, η Γκεοργκίεβα κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ και την Κίνα να διατηρήσουν τα ισχυρά οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Τόνισε την ανάγκη ομοιόμορφης διανομής των εμβολίων σε όλο τον κόσμο τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις πλούσιες χώρες, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στα ταξίδια, τις επενδύσεις, το εμπόριο και σε άλλες δραστηριότητες.

«Αν μπορέσουμε να σημειώσουμε γρήγορη πρόοδο παντού, θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την ανάκαμψη. Και μπορούμε να προσθέσουμε σχεδόν 9 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο εισόδημα έως το 2025 και αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του χάσματος εισοδήματος μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων κρατών», τόνισε η Γκεοργκίεβα.

«Χρειαζόμαστε ισχυρή διεθνή συνεργασία και αυτό είναι πιο επείγον σήμερα για την ανάπτυξη και τη διανομή των εμβολίων», όπως υπογράμμισε.

Η δίκαιη και προσιτή πρόσβαση στις θεραπείες και στα εμβόλια για τον κορωνοϊό παγκοσμίως, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποφυγή μακροχρόνιων τραυμάτων στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε η Διεθνής Νομισματική και Χρηματοοικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ σε δήλωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!