Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το δύσκολο καλοκαίρι για τον ιταλικό τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Το δύσκολο καλοκαίρι για τον ιταλικό τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Το δύσκολο καλοκαίρι για τον ιταλικό τουρισμό

Για ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας, που τόσο έντονα έχει πλήξει την Ιταλία, ετοιμάζεται η ιταλική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου. Αύριο αναμένονται τα μέτρα για τις πλαζ, όπως αναφέρει η DW στο σχετικό ρεπορτάζ.

Η Ιταλία ξέρει καλά ότι φέτος πρόκειται να έχει μια δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Λιγουρία, με κύρια πόλη την Γένοβα αλλά και η Εμίλια Ρομάνια στην Αδριατική, προσπαθούν να ανοίξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις παραλίες τους. Έστω και με μεγάλες δυσκολίες ελπίζουν να μπορέσουν να προσελκύσουν μέρος των τουριστών που κάθε χρόνο επέλεγαν τις περιοχές αυτές.

Aν στην Λιγουρία το πρόβλημα είναι κάπως αντιμετωπίσιμο (πρόκειται για το αγαπημένο θέρετρο των κατοίκων του Μιλάνου), στην Αδριατική τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: πρόκειται για τις παραλίες, στις οποίες εδώ και χρόνια παραθέριζαν πολλοί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες.

Μέχρι αύριο τα μέτρα για τις οργανωμένες πλαζ

Μέχρι αύριο η κυβέρνηση Κόντε θα πρέπει κανονικά να ανακοινώσει τα μέτρα ασφαλείας με τα οποία θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι οργανωμένες πλαζ. Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων εισηγήθηκε κάθε ομπρέλα θαλάσσης να έχει γύρω της μια ακτίνα κενής παραλίας 20 τμ. «Αν είναι έτσι, καλύτερα να κλείσουμε. Διότι πάνω από οκτώ μέτρα είναι αδύνατον να τα εξασφαλίσουμε», λένε οι διαχειριστές των θαλάσσιων υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!