Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Στο φως άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων
[Η Ναυτεμπορική]: Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Στο φως άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

[Η Ναυτεμπορική]: Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Στο φως άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, η μία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα και η δεύτερη τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ισάριθμων ανδρών, Ελλήνων, για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας ανήλικης (12χρονης), σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης απέσπασε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας από την κόρη της ευαίσθητο υλικό (φωτογραφίες και βίντεο), το οποίο αφού απέστειλε στον πατέρα της ανήλικης κι απαίτησε από αυτόν χρηματικό ποσό ώστε να μη το διαμοιράσει περαιτέρω.

Η καταγγελία τέθηκε υπόψη εισαγγελικής Αρχής και εκδόθηκε σχετική παραγγελία, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους εμπλεκομένους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 17χρονου εμπλεκόμενου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του, στη Μύκονο.

Ακολούθως κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του εμπλεκομένου, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφιών), όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η ανήλικη παθούσα, πράξη για την οποία και συνελήφθη.

Στη δεύτερη υπόθεση, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκε χρήστης του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!