Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων θέλουν να προσλάβουν- Πού «κολλάνε»
[Η Ναυτεμπορική]: Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων θέλουν να προσλάβουν- Πού «κολλάνε»

[Η Ναυτεμπορική]: Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων θέλουν να προσλάβουν- Πού «κολλάνε»

Να προσλάβουν νέους εργαζόμενους επιθυμούν οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, κάπου «κολλάνε», στην προσέλκυση.

Σύμφωνα με έρευνα της Manpower Group σε σχεδόν 45.000 εργοδότες από 43 χώρες, το 69% των εργοδοτών ανέφερε δυσκολία στην κάλυψη θέσεων. Το ποσοστό αυτό είναι ρεκόρ 15ετίας.

Ταυτόχρονα, 15 χώρες-των οποίων οι δραστηριότητες εστιάζονται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική- ανέφεραν τις υψηλότερες προθέσεις πρόσληψης από την έναρξη της έρευνας το 1962.

Οι επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες που ερευνήθηκαν ανέφεραν ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων για το τέλος αυτού του έτους σε σύγκριση με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020.

«Οι συνεχείς ελλείψεις ταλέντων σημαίνουν ότι πολλές επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση και εκπαίδευση των εργαζομένων με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν καθώς συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Jonas Prizing, διευθύνων σύμβουλος της Manpower Group.

Περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προσφέρουν εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων.

Παρόμοιο ήταν το ποσοστό που ανέφερε ότι προσφέρει ευέλικτα ωράρια εργασίας. Σχεδόν το ένα τρίτο αύξησε τους μισθούς. Άλλοι προσέφεραν μπόνους και περισσότερο χρόνο διακοπών.

Τα κίνητρα διαφέρουν ανά κλάδο, με τις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να προσφέρουν κατάρτιση και ανάπτυξη και ευέλικτους χώρους εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες συχνά αυξάνουν τις αμοιβές ή προσφέρουν πιο ευέλικτα ωράρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!