Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύο μαύρες τρύπες χορεύουν «τάνγκο»
[Η Ναυτεμπορική]: Δύο μαύρες τρύπες χορεύουν «τάνγκο»

[Η Ναυτεμπορική]: Δύο μαύρες τρύπες χορεύουν «τάνγκο»

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο της προσομοίωσης μιας συγχώνευσης μεταξύ δύο μεγάλων μαύρων τρυπών. Είναι τα πιο μυστηριώδη κοσμικά σώματα και η αποκρυπτογράφηση της λειτουργίας τους, των μηχανισμών τους και των φαινομένων που παράγουν μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται οι επιστήμονες για κάθε πτυχή της ύπαρξης του Σύμπαντος.

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών έχει επιτρέψει και την ραγδαία πρόοδο στην μελέτη των μαύρων τρυπών. Γνωρίζουμε αρκετά πράγματα πλέον για το πώς συμπεριφέρονται στους… γείτονες τους είτε αυτά είναι άστρα είτε συγκεντρώσεις κοσμικής ύλης.

Οι επιστήμονες δεν έχουν όμως ακόμη πολλές πληροφορίες για το μπορεί να συμβαίνει όταν δύο μαύρες τρύπες και μάλιστα μεγάλου μεγέθους εμπλέκονται σε μια διαδικασία σύγκρουσης. Ξέρουμε ότι κατά βάση μια τέτοια σύγκρουση καταλήγει σε συγχώνευση όπου τελικά σχηματίζεται μια νέα ακόμη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα. Αλλά τα φαινόμενα που παράγονται σε αυτή την διαδικασία δεν έχουν ακόμη γίνει αντιληπτά και κατανοητά από τους επιστήμονες.

H NASA έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο αποτελεί μια προσομοίωση από την συγχώνευση δύο μαύρων τρυπών. Πρόκειται για μια μαύρη τρύπα με μάζα περίπου 200 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και μια μικρότερη. Η μεγαλύτερη εμφανίζεται στο βίντεο με πορτοκαλί χρώμα και η μικρότερη με γαλάζιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!