Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διακήρυξης για κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διακήρυξης για κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διακήρυξης για κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας

Αναρτήθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στη σελίδα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gov.gr) το σχέδιο Τεύχους Διακήρυξης διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο: «Προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη Διοικητική Κωδικοποίηση του δικαίου της Κοινωνικής Ασφάλισης». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι 31 Ιουλίου 2021, ενώ στη συνέχεια θα εκκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας περιλαμβάνεται στο Ενοποιημένο Σχέδιο της Κυβερνητικής Πολιτικής, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο 2020. Τον Απρίλιο του 2021 υπεγράφη σχετική «Προγραμματική Συμφωνία», μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και του γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στ. Κουτνατζή.

Το υπουργείο, μέσω της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και της αρμόδιας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες, ήτοι την εκπόνηση τεχνικού δελτίου, τη σύνταξη της διακήρυξης, τις διαδικασίες ανάθεσης και επιλογής Αναδόχου, την παρακολούθηση της σύμβασης καθώς και την παραλαβή του παραδοτέου και την παράδοσή του στη Γ.Γ.Ν.Κ.Θ. Το Προσχέδιο Κώδικα θα τύχει τελικής επεξεργασίας από την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα». Είναι αρχικού προϋπολογισμού 424.550 €, θα έχει διάρκεια 10 μήνες και στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των διατάξεων και λοιπών κανονιστικών πράξεων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περιλαμβανομένων των εισφορών και των παροχών όλων των π. Ταμείων, Κλάδων και Φορέων που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, στην κύρια και στην επικουρική ασφάλιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!