Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων-”Project Αθηνά”: Καινοτομία – τεχνολογία για μια πόλη καθαρή και προσβάσιμη
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων-”Project Αθηνά”: Καινοτομία – τεχνολογία για μια πόλη καθαρή και προσβάσιμη

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων-”Project Αθηνά”: Καινοτομία – τεχνολογία για μια πόλη καθαρή και προσβάσιμη

Η μετεξέλιξη των πόλεων σε «έξυπνες» μέσω της τεχνολογίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των τελευταίων ετών, σε παγκόσμιο, αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα, περισσότερες από 240 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων αστικών προκλήσεων. Ανάμεσα σε αυτές δυναμική είσοδο έρχεται να κάνει και η Αθήνα, με το “Project Αθηνά”.

Πρόκειται για πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα που θα κάνει την πρωτεύουσα «έξυπνη» πόλη, φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις στη ζωή των Αθηναίων, μέσα από την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών.

Με πρώτο στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση δύο «καυτών» και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας, της καθαριότητας και της προσβασιμότητας, το “Project Αθηνά” είναι από σήμερα σε λειτουργία. Συνίσταται στη στρατηγική τοποθέτηση αισθητήρων στον αστικό ιστό, οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα σχετικά με την καθαριότητα στους δρόμους και στην ατμόσφαιρα, την προσβασιμότητα σε διαβάσεις πεζών και ατόμων με αναπηρία, την ηχορύπανση, τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα.

Η πιλοτική του λειτουργία ξεκίνησε στην πλατεία Κοτζιά, όπου βρίσκεται και το δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, και στην περιοχή του Κολωνακίου. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 10 συνολικά αισθητήρες σε κάδους απορριμμάτων για τη μέτρηση της στάθμης τους, σε διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ για την ανίχνευση παρεμπόδισής τους, στο δημαρχείο της Αθήνας, καθώς και σε επιμέρους σημεία των περιοχών αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!