Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία

Στο πλευρό του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης στέκεται ο δήμος Αθηναίων, υλοποιώντας δράσεις για την υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξή του. Σε συνέχεια των προγραμμάτων που δημιούργησε πέρυσι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για τη στήριξη νοικοκυριών που υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει ξανά 340 νοικοκυριά της Αθήνας που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, με ένα νέο δεκάμηνο πρόγραμμα στήριξης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και τη Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας, χαρτικών κ.λπ.), καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), που «τρέχουν» το πρόγραμμα.

«Ήδη από το περσινό καλοκαίρι επιδείξαμε ταχύτατα αντανακλαστικά και δημιουργήσαμε τα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης των οικογενειών που είδαν τη ζωή τους και την οικονομική τους κατάσταση να αλλάζει εξαιτίας της πανδημίας. Η περσινή εμπειρία μάς έδειξε τον δρόμο και απέδειξε την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των οικογενειών, πολύ πριν η απώλεια εισοδήματος αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα» τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων.

Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο ευρύτατο πλέγμα παροχών και υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!