Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Έξι επιχειρήσεις καθαρισμού σε περιοχές του κέντρου
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Έξι επιχειρήσεις καθαρισμού σε περιοχές του κέντρου

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: Έξι επιχειρήσεις καθαρισμού σε περιοχές του κέντρου

Με εντατικές και συστηματικές προσπάθειες, η Αθήνα αποκτά μέρα με τη μέρα την εικόνα της καθαρής πόλης. Έχοντας ως αρχή το σύνθημα «καθαρίζουμε την πόλη, όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας», τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων «σαρώνουν» το κέντρο, αλλά και κάθε μία από τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πίσω από το τεράστιο αυτό εγχείρημα, υπάρχει ένας πλήρης και λεπτομερής σχεδιασμός που εξελίσσεται, σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης. Το στρατηγικό πλάνο της καθαριότητας συγκροτείται από τις εβδομαδιαίες μεγάλες επιχειρήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις περιοχές «αιχμής», καθώς και την καθημερινή συντήρηση των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στα βαριά «όπλα» της καθαριότητας, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην αύξηση και στον εκσυγχρονισμό των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι 2.500 εργαζόμενοι του Δήμου: Οι κλασικές σκούπες αντικαταστάθηκαν από 35 υπερσύγχρονα πλυστικά οχήματα, τα οποία έχουν συμβάλει στη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του καθαρισμού, σε μειωμένο χρόνο, αλλά και με τη λιγότερη δυνατή κόπωση των εργαζομένων. Επίσης, πεζοδρόμια, κάδοι, στάσεις λεωφορείων και καλαθάκια σαπουνίζονται τακτικά με καυτό νερό, σαπούνι και απολυμαντικά.

Αναλυτικά, στον τομέα της καθαριότητας, ο Δήμος Αθηναίων έχει εξοπλίσει τον «στόλο» του:

1) Με 35 πλυστικά οχήματα που επιχειρούν σε καθημερινή βάση στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, σε τρεις βάρδιες (πρωί, μεσημέρι και βράδυ), απασχολώντας 40 υπαλλήλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!