Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημοφιλείς εφαρμογές μετατρέπονται σε πλατφόρμες για κακόβουλες ενέργειες
[Η Ναυτεμπορική]: Δημοφιλείς εφαρμογές μετατρέπονται σε πλατφόρμες για κακόβουλες ενέργειες

[Η Ναυτεμπορική]: Δημοφιλείς εφαρμογές μετατρέπονται σε πλατφόρμες για κακόβουλες ενέργειες

Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες τις οποίες οι εργαζόμενοι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων χρησιμοποιούν συχνά ενώ εργάζονται. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το YouTube, το Facebook, οι υπηρεσίες της Google και το WhatsApp, με ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές να χρησιμοποιούνται περισσότερο από ψηφιακούς εγκληματίες ως εφαλτήριο για phishing επιθέσεις.

Ωστόσο, αυτή η λίστα διαφέρει από τη λίστα με τις υπηρεσίες των οποίων οι εργοδότες τείνουν να περιορίζουν τη χρήση σε εταιρικές συσκευές. Ενώ οι οργανισμοί μπορεί να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και άδειες για το ποιες διαδικτυακές υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους υπαλλήλους τους, είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλιστεί ότι παραμένουν προστατευμένοι από τυχόν κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να κατανοήσουν τις σχετικές απειλές και πώς αυτές μπορούν να διεισδύσουν σε εταιρικά τερματικά σημεία – για παράδειγμα, μέσω phishing σε υπηρεσίες cloud. Μόλις μια διαδικτυακή υπηρεσία γίνει δημοφιλής, μπορεί να μετατραπεί σε πιο ελκυστικό στόχο μεταξύ των απατεώνων. Για παράδειγμα, το TikTok έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Φαινόταν να κατακλύζεται από ψεύτικους λογαριασμούς και απατεώνες που βελτιώνουν σταδιακά τις δεξιότητές τους καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα της υπηρεσίας. Η προστασία από τέτοιες απάτες και απόπειρες phishing είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι τόσο οι προσωπικοί λογαριασμοί των χρηστών όσο και τα εταιρικά δεδομένα και οι συσκευές θα παραμείνουν ασφαλείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!