Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Δημήτρης Κοντοπίδης νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Δημήτρης Κοντοπίδης νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Δημήτρης Κοντοπίδης νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης εκλέχθηκε νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe. Η εκλογή ενός ασθενή από Βαλκανική χώρα, σε ηγετική θέση του Δ.Σ. του CF Europe, είναι ένα δυνατό μήνυμα, με τους ασθενείς να βρίσκονται στο κέντρο των διεκδικήσεων για την Κυστική Ίνωση. Μετά την επιτυχή έναρξη της πρόσβασης στην επαναστατική θεραπεία του «Kaftrio» στην Ελλάδα, συνεχίζει να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση και σε άλλες χώρες, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην χάραξη πολιτικής Υγείας.

Μετά την βράβευση ως Patient Advocate το 2019 για τις αλλαγές που πέτυχε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τον περασμένο Νοέμβριο συγκλόνισε με μια πράξη αυταπάρνησης και στρατηγικής σημασίας ταυτόχρονα: Αρνήθηκε την μεταμόσχευση που περίμενε επί 2 χρόνια όταν τον κάλεσαν από την Αυστρία, με σκοπό να πιέσει να έρθει η επαναστατική θεραπεία στην Ελλάδα που είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική. Την επόμενη μέρα ο υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε καλώντας την φαρμακευτική εταιρεία για διαπραγμάτευση , με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ξεκινήσει την θεραπεία οι ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης να προχωρούν με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς.

Ο ίδιος συνεχίζει ακούραστος να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, για τα 3 επόμενα χρόνια – ιστορικής σημασίας – για την παγκόσμια κοινότητα κυστικής Ίνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!