Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμητρα Ιωάννου: «Αγαπώ πολύ τη χώρα στην οποία έχω γεννηθεί…»
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμητρα Ιωάννου: «Αγαπώ πολύ τη χώρα στην οποία έχω γεννηθεί…»

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμητρα Ιωάννου: «Αγαπώ πολύ τη χώρα στην οποία έχω γεννηθεί…»

Το μυθιστόρημα «Ο Χορός της Θεάς» της Δήμητρας Ιωάννου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η συγγραφέας μίλησε μαζί μας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του νέου σας βιβλίου;

«Λίγο πριν τη δολοφονία του, ο διάσημος Καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος κρύβει ένα άγαλμα ανυπολόγιστης αξίας, για να μην πέσει σε λάθος χέρια. Μια δυναμική τετράδα αποτελούμενη από τις δυο κόρες του και τους συντρόφους τους προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο και το πολύτιμο εύρημα για να το παραδώσει στις αρχές. Έξι σύμβολα–κλειδιά τούς οδηγούν σε έξι από τα μεγαλύτερα ιερά του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Απέναντί τους εμφανίζονται αδίστακτοι αρχαιοκάπηλοι, άπληστοι συλλέκτες, καθώς και η διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να τους παρακολουθεί σε κάθε τους βήμα. Μια καταιγιστική περιπέτεια και μια μάχη με τον χρόνο, όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο».

Κάποια κεντρικά χαρακτηριστικά των ηρώων σας;

«Αγάπησα πολύ την τετράδα των πρωταγωνιστών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συγγραφής απέκτησαν δική τους προσωπικότητα και άρχισαν να συμπληρώνουν αρμονικά ο ένας τον άλλον.

Τοποθετήσατε όλη την πλοκή του αστυνομικού σας μυθιστορήματος σε μια βάση αρχαιολογική. Μιλήστε μας για αυτή την επιλογή σας.

«Είμαι πτυχιούχος της αρχαιολογικής σχολής το Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτό το βιβλίο, ανάμεσα στα άλλα, αποτελεί και έναν φόρο τιμής στην επιστήμη που πραγματικά με σμίλεψε και μου εμφύσησε την αγάπη για τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!