Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμαρχος Ανατ. Σάμου σε Επίτροπο Γιόχανσον: Οι πλάτες της τοπικής κοινωνίας δεν αντέχουν άλλο φορτίο
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμαρχος Ανατ. Σάμου σε Επίτροπο Γιόχανσον: Οι πλάτες της τοπικής κοινωνίας δεν αντέχουν άλλο φορτίο

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμαρχος Ανατ. Σάμου σε Επίτροπο Γιόχανσον: Οι πλάτες της τοπικής κοινωνίας δεν αντέχουν άλλο φορτίο

Επιστολή που εκφράζει τις πάγιες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το νέο ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού Μυτιληνιών κι απαιτεί την ουσιαστική συμμετοχή της δημοτικής Αρχής στη διαβούλευση που τώρα λαμβάνει χώρα επί του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, που, από κοινού με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, επισκέπτονται σήμερα Σάμο και Λέσβο.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου σημειώνει πως η σημερινή επίσκεψη της κ. Γιόχανσον «είναι ιδιαίτερης σημασίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί της Σάμου και την τοπική κοινωνία, η οποία από την αρχή βρέθηκε στον πυρήνα της Μεταναστευτικής/Προσφυγικής κρίσης και με αυταπάρνηση προέβαλλε έμπρακτα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Αν και τα δεδομένα της επιβάρυνσης της τοπικής κοινωνίας έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα – λόγω κυρίως των μηδενικών αφίξεων, της ορθότερης διαχείρισης και της σημειωθείσας μερικής αποσυμφόρησης – οι πλάτες μας, οι πλάτες της κοινωνίας της Σάμου, της κοινωνίας της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, δεν αντέχουν άλλο φορτίο. Πρέπει να υπάρξει καθολική αποσυμφόρηση, διατήρηση του δόγματος της φύλαξης των θαλάσσιων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως και άμεση έναρξη λειτουργίας του νέου ΚΥΤ με μικρούς αριθμούς παραμενόντων, για μικρό χρονικό διάστημα ταυτοποίησης και καταγραφής των μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!