Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δίκτυο 4G στη Σελήνη ανέλαβε να στήσει η Nokia
[Η Ναυτεμπορική]: Δίκτυο 4G στη Σελήνη ανέλαβε να στήσει η Nokia

[Η Ναυτεμπορική]: Δίκτυο 4G στη Σελήνη ανέλαβε να στήσει η Nokia

Τη Nokia επέλεξε η NASA για τη δημιουργία του πρώτου δικτύου 4G στη Σελήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η τεχνολογία LTE/4G μπορεί να φέρει επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες στη σεληνιακή επιφάνεια, παρέχοντας αξιόπιστα, υψηλά data rates με περιορισμένες απαιτήσεις ενέργειας, μεγέθους και κόστους. Γενικότερα μιλώντας, οι τηλεπικοινωνίες θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα του προγράμματος «Άρτεμις» της NASA, που επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση βιώσιμης παρουσίας στη Σελήνη ως το τέλος της δεκαετίας.

Η φινλανδική εταιρεία κατονομάστηκε από τη NASA ως εταίρος για την εξέλιξη τεχνολογιών «Tipping Point» για τη Σελήνη, αναπτύσσοντας το πρώτο LTE/4G σύστημα τηλεπικοινωνιών στο διάστημα και βοηθώντας να ανοίξει ο δρόμος για την βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη: «Οι καινοτομίες της Nokia Bell Labs θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή και την ανάπτυξη της πρώτης ultra-compact, χαμηλής ενέργειας, ανθεκτικής για το διάστημα end-to-end LTE λύσης στη σεληνιακή επιφάνεια στα τέλη του 2022» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Για τους σκοπούς του εγχειρήματος αυτού, η Nokia θα συνεργαστεί με την Intuitive machines, προκειμένου το δίκτυο αυτό να ενσωματωθεί στη σεληνάκατό της και να αποσταλεί στην επιφάνεια της Σελήνης. Το δίκτυο θα αυτορρυθμιστεί κατά την ανάπτυξή του, εγκαθιστώντας το πρώτο σύστημα τηλεπικοινωνιών LTE στη Σελήνη.

Σκοπός του δικτύου αυτού είναι να παρέχει κρίσιμης σημασίας δυνατότητες τηλεπικοινωνιών για πολλές διαφορετικές εφαρμογές μετάδοσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων ζωτικής σημασίας λειτουργίες διοικήσεως και ελέγχου, τηλεχειρισμό οχημάτων, πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, streaming βίντεο σε πραγματικό χρόνο κλπ.

Το σεληνιακό δίκτυο της Nokia θα αποτελείται από ένα LTE Base Station με λειτουργίες EPC (Evolved Packet Core), εξοπλισμό LTE, κεραίες RF και ειδικό λογισμικό λειτουργίας και συντήρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!