Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δικηγορικοί Σύλλογοι: «Όχι» στη συνεχή έκδοση ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων
[Η Ναυτεμπορική]: Δικηγορικοί Σύλλογοι: «Όχι» στη συνεχή έκδοση ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων

[Η Ναυτεμπορική]: Δικηγορικοί Σύλλογοι: «Όχι» στη συνεχή έκδοση ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων

Αντιδρά η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, στη συνεχή έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), με τις οποίες καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των δικαστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς οι αντοχές των δικηγόρων έχουν εξαντληθεί.

Ταυτόχρονα, η Ολομέλεια ζητά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, όπως και την παράταση του δικαστικού έτους, όπως έγινε και το 2020, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει:

«Η 38η έκδοση “ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου” αποτελεί τακτική που δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και του συνόλου των λειτουργών και των συλλειτουργών της και όχι μόνο των δικηγόρων και ταυτόχρονα επιφέρει σοβαρή ανασφάλεια δικαίου.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η απονομή της Δικαιοσύνης είναι ένα σημαντικό ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και διακριτά και όχι ως μία ακόμη οικονομική ή διοικητική δραστηριότητα, στα πλαίσια μίας ενιαίας ΚΥΑ.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν μπορούν να συνεχιστούν. Οι αντοχές των δικηγόρων έχουν εξαντληθεί.

Η λειτουργία της Δικαιοσύνης, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και δικονομικών κανόνων, που εξασφαλίζουν τη δημόσια υγεία αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αποτελεί πάγια θέση του δικηγορικού Σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!