Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Digital Mobilities: «Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα » για να προσελκυθούν ψηφιακοί νομάδες
[Η Ναυτεμπορική]: Digital Mobilities: «Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα » για να προσελκυθούν ψηφιακοί νομάδες

[Η Ναυτεμπορική]: Digital Mobilities: «Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα » για να προσελκυθούν ψηφιακοί νομάδες

Εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας για να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες , παρουσιάστηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα του πρώτου συνεδρίου Digital Mobilities. Ένα από αυτά είναι το Rebrain Greece, ένας μηχανισμός διασύνδεσης ανάμεσα σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης στο εξωτερικό και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα Rebrain Greece δημιουργήθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Έντονη είναι όμως η δραστηριότητα και στον ιδιωτικό τομέα, όπως μαρτυρά η ομάδα Τhe Digital Nation, που δημιουργήθηκε στο Facebook. Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, η ομάδα αριθμεί πάνω από 15.000 μέλη και στην ουσία πρόκειται για μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε επαγγελματίες, στελέχη, επιχειρηματίες marketing και digital marketing στην Ελλάδα, όπου αναρτώνται αγγελίες, ανταλλάσσονται πληροφορίες για τις βέλτιστες πρακτικές, ενώ παρέχονται συμβουλές και διοργανώνονται εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Αρκούν όμως αυτά τα εργαλεία για την προσέλκυση ενός τέτοιου δυναμικού; Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα. Για να δείξει ένας τόπος ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό, είναι απαραίτητες δράσεις, από την οργάνωση κοινοτήτων, τη συνεργασία με ξενοδόχους/ιδιοκτήτες ακινήτων για προσφορές προσέλευσης και τη συμμετοχή σε κοινότητες ψηφιακών νομάδων, έως την ενεργοποίηση ψηφιακών μέσων προώθησης.

Όπως σημειώθηκε, για την προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων, είναι απαραίτητα επίσης η παροχή προσωρινής βίζας εργασίας, η οποία είναι εύκολη στην αναζήτηση και στην αίτηση και άμεση στην έκδοση, η σύνδεση με την τοπική κοινότητα, τα ελκυστικά πακέτα διαμονής και η προτεραιότητα στο ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και αξιόπιστου δικτύου στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!