Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Διφορούμενα» τα μηνύματα προς τους Έλληνες ξενοδόχους
[Η Ναυτεμπορική]: «Διφορούμενα» τα μηνύματα προς τους Έλληνες ξενοδόχους

[Η Ναυτεμπορική]: «Διφορούμενα» τα μηνύματα προς τους Έλληνες ξενοδόχους

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Ανάμικτα μηνύματα λαμβάνει ο ελληνικός τουρισμός για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Η λαϊκή ρήση «μια κρύο, μια ζέστη» ταιριάζει γάντι για τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να γνωρίζουν πότε και για πόσο διάστημα θα δραστηριοποιηθούν με υψηλές πληρότητες.

Τα νέα από τη Βρετανία δεν είναι θετικά, αφού ακόμα και αν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορά της για τον εξερχόμενο τουρισμό, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, η Ε.Ε. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισαγάγει περιορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες. Αν ισχύσει το αρνητικό σενάριο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας, αυτό θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως είναι το Ιόνιο, η Κρήτη, αλλά και τα Δωδεκάνησα. Ακόμα ένας παράγοντας που δυσχεραίνει τη ροή τουριστών στη χώρα μας. Άνθρωποι του τουρισμού επισημαίνουν στη «Ν» ότι και η είσοδος τουριστών από τα Βαλκάνια, ένας τουριστικός όγκος που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη φετινή χρονιά, έχει σοβαρά προβλήματα, αφού στα σύνορα η αναμονή πολλές φορές φτάνει και τις οκτώ ώρες.

Τα καλά νέα

Τα καλά νέα, από την άλλη πλευρά, είναι η νέα ανακοίνωση του μεγαλύτερου tour operator στον κόσμο, της TUI, που βάζει γερά τη χώρα μας στο παιχνίδι των αφίξεων τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!