Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ανησυχία για τη νέα παραλλαγή από τη Νότια Αφρική
[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ανησυχία για τη νέα παραλλαγή από τη Νότια Αφρική

[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ανησυχία για τη νέα παραλλαγή από τη Νότια Αφρική

Συνεδριάζει την Παρασκευή εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να συζητηθεί τι σημαίνει για τα εμβόλια και τις θεραπείες η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη νότια Αφρική.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η παραλλαγή B.1.1.529 είναι πολύ χειρότερη από την Δέλτα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς δεν είναι μόνο εξαιρετικά μεταδοτική λόγω ενός ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού τροποποιήσεων, αλλά μπορεί επίσης να διεισδύσει πιο εύκολα στην προστατευτική ασπίδα των εμβολίων.

Η νέα παραλλαγή έχει προκαλέσει την έντονηχ ανησυχία των επιστημόνων, με τους ερευνητές να την περιγράφουν ως την πιο ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού που έχουν συναντήσει. Γι αυτό και στη συνεδρίαση του ΠΟΥ αναμένεται να χαρακτηριστεί το νέο στέλεχος ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος». Παράλληλα, την Πέμπτη, το Ισραήλ απαγόρευσε τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές χώρες, ενώ η Βρετανία έβαλε έξι αφρικανικές χώρες στην «κόκκινη» λίστα της.

Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές

Αναλυτικότερα, το στέλεχος, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα, πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα.

Η παραλλαγή B.1.1.529 έχει 32 τροποποιήσεις στην πρωτεϊνική ακίδα, το μέρος του ιού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εμβόλια για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid. Σε αυτό το χαρακτηριστικό αποδίδει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) την ανησυχία που έχει προκαλέσει η νέα παραλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!