Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διευκρινίσεις περιμένει η εστίαση
[Η Ναυτεμπορική]: Διευκρινίσεις περιμένει η εστίαση

[Η Ναυτεμπορική]: Διευκρινίσεις περιμένει η εστίαση

Της Σοφίας Εμμανουήλ

Τις διευκρινίσεις από τους αρμόδιους υπουργούς περιμένουν σήμερα οι φορείς του κλάδου εστίασης σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, o οποίος ξεκαθάρισε ότι από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Ορισμένοι επαγγελματίες σχολιάζουν ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης μεγάλης μερίδας της αγοράς εστίασης στις πρόσφατες ανακοινώσεις περί αμιγών και μικτών χώρων. Πολλές επιχειρήσεις, μάλιστα, κυρίως οι μικρότερες του κλάδου, προσανατολίζονταν σε μικτούς χώρους. Πλέον κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, μόνο για καθήμενους και όχι για όρθιους πελάτες.

Πλέον μένει να διευκρινιστεί σε τι βαθμό διευρύνεται το πλήθος των τραπεζοκαθισμάτων και των πελατών ανά τραπέζι, αλλά και ορισμένα άλλα ζητήματα που έχουν θέσει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματικοί φορείς της εστίασης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου των στοιχείων των πελατών.

Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμίλησε χθες για μια ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Αν και η πρακτική της εισόδου αποκλειστικά εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, στελέχη της τοπικής αγοράς σημειώνουν ότι ο κλάδος στην Ελλάδα διαφοροποιείται σε μια σειρά από τομείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!