Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Die Linke: «Η πολυφωνία ευθύνεται για την εκλογική ήττα της Αριστεράς»
[Η Ναυτεμπορική]: Die Linke: «Η πολυφωνία ευθύνεται για την εκλογική ήττα της Αριστεράς»

[Η Ναυτεμπορική]: Die Linke: «Η πολυφωνία ευθύνεται για την εκλογική ήττα της Αριστεράς»

«Η πολυφωνία είναι μεν η μεγάλη δύναμη της Αριστεράς, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι ήμασταν πολύ …πολυφωνικοί τα τελευταία χρόνια», λέει η Τζανίν Βίσλερ, συμπρόεδρος του Die Linke ,σε συνέντευξή της στην Frankfurter Rundschau,εξηγώντας τα αίτια της ήττας του κόμματος στις τελευταίες εκλογές στη Γερμανία.

Η 40χρονη Βίσλερ, που εξελέγη συμπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με την Σουζάνε Χένιγκ Βέλσο , παραδέχεται ότι έχει μερίδιο της ευθύνης για την εκλογική υποχώρηση. Τονίζει όμως ότι «υπάρχει πρόβλημα όταν δεν μιλάτε με μία φωνή για πολλά τρέχοντα θέματα. Τότε οι άνθρωποι δεν ξέρουν ακριβώς τι πρεσβεύουμε. Στο μέλλον θα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτά που έχουμε κοινά, να φέρουμε το κόμμα πιο κοντά και να ανεβάσουμε το προφίλ μας ως αντιπολίτευση στη νέα Bundestag».

Στις εκλογές το ποσοστό της Αριστεράς συρρικνώθηκε από το 9,2% στο 4,9%, δηλαδή κάτω από το όριο εισόδου στο γερμανικό κοινοβούλιο. Χάρη όμως στην “άμεση εντολή” (Direktmandat ) τριών βουλευτών, του ιστορικού στελέχους Γκρέγκορ Γκίζι και της Γκεζίνε Λετς επίσης στο Βερολίνο και του Ζέρεν Πέλμαν στη Λειψία, ενεργοποιήθηκε η λεγόμενη βασική ρήτρα εντολής που προβλέπει είσοδο ενός κόμματος στο κοινοβούλιο ακόμα και αν δεν διασφαλίζει ποσοστό 5%. Στη νέα Ομοσπονδιακή Βουλή το Die Linke θα διαθέτει 39 βουλευτές από 69 που είχε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!